Lid Worden

Waarom lid worden?

Hier in de sCoolEDU Support Community is al ons materiaal gratis voor iedereen. We geloven er dan ook sterk in dat je kennis en expertise vrij moet delen. Als je toch graag wat dichter wil meewerken en participeren in onze leergemeenschap, dan kan je lid worden.

Wat is daar het voordeel van? Je krijgt de mogelijkheid om samen met ons kennis en nieuwe materialen te gaan co-creëren. Je kan dus meer doen dan enkel meelezen en commentaren achterlaten: je krijgt de kans om onder andere nieuwe wiki items toe te voegen aan Veilig & Net; verse forum topics te starten; jouw beste ervaringen met mediawijsheid te delen op de blog en je aan te sluiten bij een Learning Lab.

Icons community-01.pngTop Ervaringen Uitwisselen:
Ben jij in jouw klas aan de slag gegaan met Mediawijsheid? Of zijn je leerlingen geweldig met Powerpoint? Ondersteun jij jouw lessen met digitale tools en interactiviteit?
Laat het ons weten, want door jouw ervaringen te delen, kan iedereen er van bijleren. 

Icons community-02.pngIdeeën delen:
Iedereen heeft ideeën: leerkrachten, ouders, kinderen... Dat zijn vaak geweldige ideeën. Toch zullen die ideeën nooit bloeien, als ze in het hoofd van één persoon blijven zitten. Daarom vragen we je om jouw ideeën te delen met alle anderen hier en samen te brainstormen rond innovatie. De kans is groot dat je iemand vindt met een gelijke instelling en dat jullie samen het idee kunnen waarmaken. 

Icons community-03.pngVragen stellen:
Zoek je tips over hoe je digitale middelen kan gebruiken in jouw lessen? Of ben je gewoon benieuwd of er leerkrachten uit jouw regio willen samenkomen? Er zijn geen slechte of domme vragen in dit onderdeel. Vergeet ook niet: vragen beantwoorden is net zo goed een sterke leerervaring. Door anderen te helpen, help je dus ook jezelf. 

Natuurlijk houdt het daar niet bij op. We nodigen je uit om zo veel mogelijk samen te denken met anderen op deze community en kennis te gaan co-creëren. Maak nieuwe artikels aan of geef gewoon opmerkingen en feedback; zoals bijvoorbeeld in onze Veilig & Net wiki's.

Frontpage Veilig.png

Het wordt nog beter. Door ons te helpen om onze materialen en inhouden steeds te verbeteren en nieuwe items aan te maken, kan je punten en badges verdienen. Zo wordt jij een echte sCool-Ster. Samen leren wordt een leuk spel en voor je het weet, verdien je geweldige beloningen. 

Punten en Badges

In de sCooledu Support Community kan je leuke punten verzamelen, gewoon door mee te doen. Stel en beantwoord vragen op de fora; breng verse ideeën aan en bespreek de ideeën van anderen; toon ons jouw beste praktijkvoorbeelden; en ga uiteraard het gesprek aan in de commentaren bij de artikels van anderen. 

Een andere manier om veel punten te scoren, is door te helpen bij de co-creatie van onze Wiki's, zoals die over Sociale Media & Apps; of de verzameling van coole ICT tools. Je kan bijvoorbeeld een nieuw artikel plaatsen over een tool die jij heel erg graag gebruikt, maar je kan evengoed ons helpen door bestaande artikels te verbeteren; met updates en in de commentaren. Samen maken we er de beste leergemeenschap van.

Natuurlijk wil je die punten dan ook ergens voor kunnen gebruiken. Wanneer je een bepaald niveau behaalt, laten we zeggen 500 punten, dan krijg je een coole badge om te laten blinken op jouw profiel. Zo kan iedereen zien hoe waardevol jouw bijdrages zijn aan de community. Dat is echter nog niet alles: je kan zelfs coole beloningen opstrijken voor jou en jouw school.  

Hoe word ik lid?

Lid worden van de sCoolEDU Support Community duurt niet lang. Druk op de 'join now' knop hieronder en vul het registratieformulier in. Kort daarna wordt jouw lidmaatschap goedgekeurd en zal één van onze community managers je contacteren om aan de slag te kunnen gaan. 

join_now.png

Wanneer je deze korte stappen hebt volbracht, is het tijd om in de Support Community te springen met je eigen account. Vergeet je trouwens niet je profiel aan te vullen en een veilig wachtwoord te kiezen? 


Viewed 2,988 times