Last Updated:
August 17, 2016
by
Loïs Martens
| Version: 8
| 1,505 views
| 1 follower
members are following updates on this item.
Waarschijnlijk klink dit je vrij bekend in de oren... Dat is niet zo raar want WhatsApp is de populairste app allertijden die ondertussen wereldwijd al door meer dan 1 miljard mensen gebruikt wordt! Als je denk dat deze app nu wel iets onwaarschijnlijk speciaal en ingewikkeld is dan heb je het mis. WhatsApp is namelijk eigenlijk het zelfde als sms maar dan voor veel mensen een stuk voordeliger. Ik leg het je even uit.
Als je met je GSM een berichtje wil sturen naar een andere gsm, stuurde je vroeger steeds een sms. Iedere sms vliegt vanuit je GSM naar de berichtencentrale en van daaruit naar je gewenste ontvanger. Een ingenieus systeem maar wel prijzig, je betaald namelijk voor iedere sms om die langs de berichtencentrale te passeren, en zeker naar het buitenland kan dit wel heel erg duur worden.
Dit probleem pakten de bedenkers van WhatsApp aan. Sinds de uitvinding van de smartphone werd het mogelijk om met je gsm gebruik te maken van internet. De bedenkers van WhatsApp ontwikkelde een app waarmee je net zoals sms handig en vlot communiceert, maar in plaats van ieder berichtje naar de berichtencentrale te sturen, verstuur je het gewoon via internet met als gevolg dat dit helemaal kosteloos kan. Mensen die vroeger al hun honderden of zelfs duizenden berichtjes moesten betalen kunnen dit nu op een wel veel voordeligere manier doen.
Eerst en vooral heb je voor WhatsApp een smartphone nodig. Als je die hebt surf je naar de app- / playstore afhankelijk van welk type telefoon je hebt. Zoek 'WhatsApp' en installeer. Ook dit is ondertussen volledig kosteloos. Na de installatie krijg je een lijst te zien van alle contacten wiens nummer je al reeds in je telefoon hebt opgeslagen. Het 'WhatsAppen' kan nu beginnen!
Dat was echt super makkelijk!!!
Moest er zich een situatie voordoen, en je wil geen berichtjes meer ontvangen van een bepaalde persoon, kan je deze ook altijd blokkeren.
Als je nu naar de pagina 'instellingen' gaat op WhatsApp en vervolgens op 'account' klikt, verschijnt er een nieuw venster, klik nu op 'privacy' en vervolgens op 'geblokkeerde contacten'. Hier heb je een overzicht van de door jou geblokkeerde contacten, deze kunnen je niet bereiken. Via deze weg kan je ook mensen toevoegen door op het plus-icoon te klikken en ook mensen deblokkeren gaat via deze weg. Om iemand te deblokkeren houd je deze lang ingedrukt, in het menu dat nu uitklapt klik je op 'deblokkeren'.
Als je een nieuw contact wil toevoegen moet je dat steeds doen in het standaard contacten-boek op je telefoon, want dit staat rechtstreek in verbinding met WhatsApp.
Extra handig aan WhatsApp zijn de groepschats, bij deze functie voeg je meerdere ontvangers toe aan je bericht. Iedereen kan dan antwoorden en iedereen ziet de antwoorden van iedereen. Een groepschat beginnen is heel simpel: ga naar het chat onderdeel op WhatsApp en klik op het symbool om een nieuw bericht te maken, klik nu op 'nieuwe groep' en selecteer de gewenste groepsleden (het maximum is 100 mensen).
1) De bedenkers van WhatsApp hebben hun succesvolle app in 2014 verkocht aan Facebook voor 19 miljard Dollar. Het team achter de app blijft wel volledig hetzelfde.
2) Misschien heb je het wel al eens gehoord, of kreeg je zelf het bericht dat je toch zou moeten betalen... Sinds begin 2016 zijn alle kosten ingetrokken dat wil zeggen dat WhatsApp je nooit en op geen enkele manier geld zal kosten.
3) WhatsApp biedt heel veel mogelijkheden, als je er meer over wil weten of je hebt nog vragen over het gebruik er van, neem dan zeker eens een kijkje op hun website. In het onderdeel 'FAQ' in de navigatie balk bovenaan kan je vragen stellen. (TIP: Wil je bijvoorbeeld weten hoe je iemand toevoeg aan een groepschat, typ dan 'groepschat' in plaats van 'hoe voeg ik iemand toe aan mijn groepschat)
Bij het installeren van de app geef je WhatsApp toestemming om een heleboel van je gegevens te gebruiken, dit gaat dan vooral over je leeftijd en interesses. Zij kunnen deze gegevens verkopen aan winkels die je op hun beurt heel gericht reclame kunnen sturen.
Wat ook HEEL BELANGRIJK is, is dat WhatsApp al de berichten die je verstuurd kan lezen. Nu moet je wel weten dat er miljarden berichtjes per dag worden verstuurd dus de kans dat WhatsApp jou berichtje leest is wel klein, maar het is iets dat je altijd in je achterhoofd moet houden eender waar op internet en meer bepaald op social media.
Page Options