Last Updated:
July 14, 2016
by
Loïs Martens
| Version: 10
| 1,632 views
| 0 followers
members are following updates on this item.
De papieren Klasagenda, we kennen het allemaal. We schrijven er onze belangrijke taken en huiswerk in op, maar dan loopt het fout. De inkt is uitgelopen of een pagina is gescheurd en onleesbaar geworden. Of je bent je agenda domweg vergeten op school en kan dus niet kijken wat voor huiswerk je tegen morgen moet maken. Iedereen heeft het wel al eens meegemaakt.
Gelukkig is dat met sCool verleden tijd. In de digitale Klasagenda komen alle opdrachten van de juf of meester, geordend per vak, maar ook belangrijke herinneringen. Bijvoorbeeld je zwemzak meebrengen. Zo kunnen leerlingen leren hun eigen planning te maken en controleren.
Om je Klasagenda terug te vinden, moet je eerst naar je eigen klas surfen. In de navigatiebalk klik je dan op Klasagenda.
De Klasagenda bestaat meestal uit twee vakken.
Links vind je het vak met Niet Vergeten & Meebrengen. Hier zie je de belangrijkste berichten uit het Prikbord verschijnen, samen met zaken die je niet mag vergeten of moet meebrengen. Je ziet altijd maar enkele items, maar als je op 'Load More' klikt, dan komen er meer tevoorschijn.
Rechts is er de grote kalender van deze maand. Hierop vind de verschillende taken, opdrachten, toetsen enzoverder. Elk vak heeft zijn eigen kleurtje, zoals rekenen, taal of turnen. Op die manier kan je in één oogopslag zien voor welke vakken je werk hebt en voor welke niet.
Als je onderaan je agenda op de knop Add Event klikt. Dit is Engels voor Toevoegen. Er staat een pijltje op die knop, om aan te tonen dat er meerdere agenda's achter verstopt zitten. Weet je nog, elk vak heeft zijn eigen kleurtje? Wanneer je erop klikt, komt er een menu tevoorschijn, met daarin al jouw vakken of 'kanalen'. Klik op het vak of kanaal waarvoor je iets in de agenda wil zetten. Past het nergens bij? Kies dan voor 'Andere'.
Stel, de juf of meester heeft een taak gegeven voor taal en je moet pagina 18 tot 24 lezen in het boek van deze maand. Dat moet af tegen 8 juli.
Eerst vul je een titel in bij 'Title'. Zorg dat dit steeds een korte, maar zeer duidelijke titel is. Het is heel belangrijk om in het maandoverzicht meteen te kunnen lezen waar het over gaat, maar te lange titels worden afgeknipt om plaats te besparen.
Kies bij 'Schedule' voor de juiste datum en uur. Engelstalige mensen hebben de rare gewoonte om eerst de maand te zetten en dan pas de dag. Een beetje verwarrend, maar je went er wel aan. Daarnaast vul je ook het juiste uur in. Hier moet je rekening houden met nog een vreemde Engelse gewoonte: AM en PM. AM betekent voor de middag en PM erna. Dus om 8:00 AM eet je ontbijt, maar om 8:00 PM zit je in de zetel TV te kijken.
Page Options