Last Updated:
July 19, 2016
by
Karen Mouws
| Version: 8
| 1,979 views
| 0 followers
members are following updates on this item.
Ben je nieuw op sCool of al een ‘oude rot’? Zit je met vragen? Zelfs als je al een tijdje meedraait, kan het zijn dat je niet (meer) weet hoe iets moet.
Hoe maak ik ook weeral een nieuw blog artikel aan?
Waar vind ik de Ideeënbus van mijn school?
Waarvoor dient dat Dashboard ook alweer?
Om tegemoet te kunnen komen aan al jullie vragen, hebben we de sCool handleidingen gemaakt, vol met tips en voorbeelden. Die vind je allemaal terug op onze ondersteunende community http://support.sCoolEDU.org. Je hoeft er zelfs niet voor in te loggen.
In de navigatie kies je voor het titeltje ‘Handleidingen’. Of je kan op de home pagina op het Handleidingen icoon klikken. Kies maar wat het handigste is voor jou.
Dan kom je terecht in onze Handleidingen Wiki, boordevol met informatie over sCool én alfabetisch gesorteerd. Er is voor elks wat wils: voor leerlingen, leerkrachten, beheerders en ouders. Zo ben je zeker dat je de hulp krijgt die je nodig hebt, op jouw niveau.
Vind je niet meteen wat je zoekt? Gebruik dan de handige zoekfunctie rechts. Hier kan je trefwoorden intikken en voilà: daar zijn de wiki-artikels die je nodig hebt. Als je wil leren hoe je de uitgebreidere functies kan gebruiken van onze zoekbalk, kijk dan even in het artikel “Zoeken en vinden op sCool”.
Eens je het juiste artikel gevonden hebt, krijg je heel wat te zien op je scherm.
Uiteraard vind je links de informatie die je nodig hebt. In de handleiding zelf vind je altijd terug wat je moet doen en waarom, maar ook links naar andere artikels die interessant kunnen zijn. Zo kan je meteen doorklikken wanneer je wat meer wil weten, bijvoorbeeld naar meer info over een wiki of hoe je een foto moet opladen.
In de zijbalk rechts staat nog heel wat extra informatie. Zo kan je zien voor wie het artikel bedoeld is, bij de labels. Sommige informatie is immers heel interessant voor een beheerder, maar niet voor een leerling en omgekeerd.
Kijk zeker ook eens naar het vakje met ‘related content’. Hier staan alle handleidingen die aan elkaar verwant zijn en dus bij elkaar horen te staan. Zo kan je in een oogwenk extra informatie verzamelen over bijvoorbeeld blogs op sCool.
Onderaan vind je nog een kleinere zoekbalk, voor als je niet meteen vindt wat je nodig hebt en even wil zoeken binnen de handleiding zelf.
Heb je een opmerking over een handleiding? Of zit je toch nog met vragen? Die kan je dan onderaan stellen in het vak voor de opmerkingen, comments in het Engels. Dit kan zelfs als je niet ingelogd bent. Laat het ons zeker weten en dan kunnen wij onze handleidingen nog beter maken.
Wil je nog iets beter zien hoe de handleiding werkt? Bekijk dan snel onze video:
Page Options